Parc HOME       LOCATIE       WONINGEN       BETROKKEN PARTIJEN       DOWNLOADS & VR       CONTACT    
    Clinckenbergh          
           
   

 

Landschapsarchitect Lindeloof


Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitecten heeft voor Parc Clinckenbergh het ontwerp voor het park gemaakt.

Door een nauwe samenwerking tussen ontwikkelaar, architect, civiele ingenieurs en wij als landschapsarchitect is een logisch totaalplan ontstaan dat op alle aspecten volledig op elkaar aansluit. Het basisidee is het wonen in en aan een park, dat voor het publiek toegankelijk is door middel van doorgaande wandelroutes.

Het plan
Het terrein gelegen tegen de rand van het centrum van Ede heeft door het grote aantal waardevolle bomen op de locatie een belangrijk bijdrage aan de parkachtige structuur van dit deel van de stad. Dit betekent voor de nieuwe bewoners, dat men gelijk in een volwassen parkachtige omgeving komt te wonen. De ligging tussen de Van Heutszlaan en de Eikenlaan geeft de omwonenden een alternatieve wandelroute door het vernieuwde park.

Het plan is ook voorbereid op een duurzame toekomst. De rijk gevarieerde boombeplanting zorgt in de zomer voor verkoeling. De combinatie met streekeigen heesterbeplanting en een kruidachtige vegetatie levert een bijdrage aan de biodiversiteit. Aan de zuidzijde van het park (het lager gelegen deel) meandert een wadi (een laagte waarin het regenwater wordt verzameld). Hierdoor vindt de regenafvoer op een natuurlijke wijze plaats en er ontstaat ook ruimte voor natuurlijke, vocht- minnende beplanting.

De wadi meandert door het park, waardoor automatisch een educatieve en natuurlijke spelaanleiding ontstaat. De totale combinatie van boom- beplanting, heesters, kruidachtige en vochtminnende planten zorgt voor een hoge biodiversiteit, zodat er leefruimte ontstaat voor insecten, vogels en amfibieën.

Bijzonderheden
We zijn erin geslaagd om bijna al het parkeren aan het zicht te onttrekken, enerzijds verdiept en anderzijds vooral ondergronds (onder de bebouwing en het park). Op een subtiele wijze wordt naar de historie van de plek verwezen. Bij de entrees van de gebouwen worden de oorspronkelijke kunstobjecten van de huidige gevels toegepast in de begeleidende wanden.

De organische structuur van het oorspronkelijke tuinontwerp van de Wageningse tuinarchitect Pieter Blaauboer is terug te vinden in het meanderende verloop van de wandelpaden in het nieuwe ontwerp. De tuin is voor het publiek toegankelijk, maar door de omzoming met een haag- beplanting ervaar je dat je hier te gast bent. Het gehele terrein wordt rolstoelvriendelijk aangelegd.

   
           
           
               
   

Makelaar:

Makelaar:

Ontwikkelaar:

Aannemers:

   
               
   

Peter van den Top Makelaardij

Makelaar Ditters Crossing Borders Development Sleenhoff

Welling

   
    Facebook  Instagram  Facebook  Instagram  Linkedin Facebook  Instagram  Linkedin      
         
    De op deze website weergegeven informatie is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. De getoonde informatie kan nimmer worden aangemerkt als een aanbod en is niet bedoeld ter vervanging van deskundig persoonlijk advies. Indien zonder nadere verificatie of advies van de informatie gebruik wordt gemaakt, geschiedt dit geheel voor eigen rekening en risico. Lees hier onze privacyverklaring.