Parc HOME       LOCATIE       PARTNERS        CONTACT    
    Clinckenbergh          
           
   

 

Architect Kokon


Ede: een stad met prachtige natuur, waar de Veluwe en Gelderse Vallei samen komen. U begrijpt natuurlijk wel dat wij gelijk enthousiast waren toen Crossing Borders Development ons vroeg een ontwerp te maken voor de oude ‘Klinkenberg’

Op de plek van het oude verzorginghuis zullen binnenkort twee appartementenblokken verrijzen waarin wonen en zorg ondergebracht worden. Het ene met koopwoningen, het andere biedt zorgwoningen voor Woonzorg Nederland.

Het terrein wordt gekenmerkt door het flinke hoogteverschil. In combinatie met de waardevolle bomen die zich op het terrein bevinden, was ons uitgangspunt al snel duidelijk; een gebouw ontwerpen waarin de omgeving optimaal beleefd kan worden. Dit heeft geleid tot twee langwerpige blokken die glooiend in het terrein liggen. Elk gebouw bestaat uit vier verdiepingen, met een accent van 8 verdiepingen op de kop van het koopgebouw. Parkeren bevindt zich zoveel mogelijk onder de gebouwen. Hiermee is parkeren nauwelijks zichtbaar vanaf de straat en ligt de nadruk nog meer op het prachtige landschap!


Tekening architect


Beide gebouwen hebben een hoofdentree aan de Van Heutszlaan, gekenmerkt door een verbijzondering in het metselwerk. Tussen de twee gebouwen door loopt een informele binnentuin die door een knik in beide gebouwen intiem aanvoelt. Naar het zuiden toe loopt het terrein af. Door de gebouwen in dezelfde richting te leggen en het tuinontwerp erop aan te passen, glijdt het landschap als het ware tussen de gebouwen door. Beide gebouwen worden gekenmerkt door de bruingrijze steen waarmee ze uit de grond lijken de verrijzen. Elke verdieping wordt benadrukt door een horizontale band die het hele volume aanpakt. Bij het koopgebouw vormen deze horizontale banen een doorlopende lijn van balkons en terrassen. Op de bovenste twee bouwlagen zijn penthouses gesitueerd. Door de gevel terug te plaatsen ontstaan ruime terrassen met ruimte voor een buitenkeuken. Met behulp van veel glas en schuifpuien gaat elke binnenruimte naadloos over van binnen naar buiten. Tegelijkertijd vormen de horizontale banden ook een luifel die elke binnenruimte beschermt tegen (te veel) zonlicht in de zomer.

Samen vormen de gebouwen van Parc Clinckenbergh een plek waar u heerlijk thuis kunt komen!

   
           
           
             
   

Makelaar:

Makelaar:

Ontwikkelaar:

   
             
   

Peter van den Top Makelaardij

Makelaar Ditters Crossing Borders Development    
    Facebook  Instagram  Facebook  Instagram  Linkedin Facebook  Instagram  Linkedin    
         
    De op deze website weergegeven informatie is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. De getoonde informatie kan nimmer worden aangemerkt als een aanbod en is niet bedoeld ter vervanging van deskundig persoonlijk advies. Indien zonder nadere verificatie of advies van de informatie gebruik wordt gemaakt, geschiedt dit geheel voor eigen rekening en risico. Lees hier onze privacyverklaring.