HOME     LOCATIE     HISTORIE     CONTACT    
           
  Parc Clinkenbergh      
    Parc Clinkenbergh        
   

DE GEMEENTE EDE

De Gemeente Ede ligt in de provincie Gelderland, centraal in Nederland. Onder de Gemeente Ede vallen de dorpen Bennekom, Deelen (buurtschap), De Klomp, Ederveen, Harskamp, Hoenderloo, Lunteren, Otterlo en Wekerom.

In en rondom Ede is veel natuur te vinden. Het Nationale Park De Hoge Veluwe (5.400 hectare) is voor bijna iedereen in Nederland bekend. Hier kun je fietsen, wandelen en genieten van de natuur. Ook de Ginkelse Heide is een prachtig natuurgebied wat zeer de moeite waard is. De Tweede Wereldoorlog heeft een prominente rol in de geschiedenis van deze regio.


Ginkelse Heide    Centrum Ede


Het Kröller-Müller Museum in Otterlo is veruit het bekendste museum in de regio. Hier hangt onder anderen kunst van Van Gogh, Seurat, Monet, Picasso en Mondriaan. Ook de beeldentuin is zeer de moeite van het bezoeken waard. Overigens zijn er nog veel meer musea te bezoeken, waaronder het Museonder, waar alles onder het aardoppervlak aandacht krijgt en het Museum Vliegbasis Deelen, waar met name de luchtoorlog tussen 1940 en 1945 wordt belicht. 

Ook horeca en winkels zijn goed vertegenwoordigd in Ede. Ede biedt een brede variatie aan cafe’s, restaurants, lunchrooms en heeft een eigen bioscoop. Je kunt in de omgeving ook goed kamperen, overnachten in een B&B of een vakantiewoning huren op een bungalowpark op de Veluwe.

Bereikbaarheid met de auto en OV
Ede is met de auto gemakkelijk bereikbaar via de snelwegen A12 of A30. Met de train is Ede goed bereikbaar vanaf Arnhem (10 minuten), Utrecht (25 minuten) en Amersfoort (35 minuten).

De gemeente telt vier treinstations: Ede-Wageningen, Ede-Centrum, Lunteren en Veenendaal-De Klomp. Vanaf station Ede-Wageningen kun je met de bus de omliggende dorpen bereiken.


Ansichtkaart Ede

   
       
           
           
           

           
           
           
                 
   

Meer informatie:

 

Makelaar

 

Projectontwikkelaar

   
               
      Ditteres   Houwelingen Vastgoed    
   

nieuwbouw@ditters.nl
T. 0318 - 657 657

 

Stationsweg 89
6711 PM Ede

 

Kerkstraat 10-12
3361 BP Sliedrecht

   
        Linkedin  Instagram  Facebook    Linkedin  Instagram  Facebook    
                 
    De op deze website weergegeven informatie is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. De getoonde informatie kan nimmer worden aangemerkt als een aanbod en is niet bedoeld ter vervanging van deskundig persoonlijk advies. Indien zonder nadere verificatie of advies van de informatie gebruik wordt gemaakt, geschiedt dit geheel voor eigen rekening en risico. Lees hier onze privacyverklaring.