HOME     LOCATIE     HISTORIE     CONTACT    
           
  Parc Clinkenbergh      
    Parc Clinkenbergh        
   

DE GESCHIEDENIS VAN DE KLINKENBERG

De locatie waar momenteel het leegstaande verzorgingshuis De Klinkenberg staat, heeft een roemrijk verleden. Op de eerste foto staat Villa Klinkenberg aan het Heuvelsepad wat tegenwoordig middenin het centrum van Ede is gelegen. Toentertijd was dit een groen gebied waar gewandeld en gerecreëerd werd.

   
       
     

Op de locatie zijn er ook Café-restaurant Calluna en een zand- en grindgraverij gevestigd geweest. Na het uitgraven van de locatie werd er een openluchttheater gebouwd.


Villa Klinkenberg


In 1970 werd bejaardencentrum De Klinkenberg (foto 2) geopend en werd een aantal huizen aan de overkant van het perceel gesloopt. Naast het perceel van De Klinkenberg aan de kant van de Eikenlaan was vroeger een militair ziekenhuis gevestigd. Ook dit is inmiddels gesloopt en Medisch centrum “Veluwse Poort” is daar nieuw gebouwd.


De Klinkenberg   De Klinkenberg    


Vanaf 2012 zijn er geen senioren meer woonachtig in De Klinkenberg. Na een periode van tijdelijke huisvesting op het oude kazerneterrein, is aan de Concordiahof voor hen de “Nieuwe Klinkenberg” gebouwd.

De Gemeente Ede heeft een stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan vastgesteld dat de ontwikkeling en realisatie van 100 appartementen mogelijk maakt. Crossing Borders Development heeft de locatie daarom gekocht.

Na de sloop van De Klinkenberg verrijzen er twee nieuwe gebouwen. In het eerste gebouw worden 60 koopappartementen ondergebracht. In het tweede gebouw komen 40 huurappartementen voor senioren. Deze worden door Woonzorg Nederland verhuurd.


   
       
       


           
           
           
                 
   

Meer informatie:

 

Makelaar

 

Projectontwikkelaar

   
               
      Ditteres   Houwelingen Vastgoed    
   

nieuwbouw@ditters.nl
T. 0318 - 657 657

 

Stationsweg 89
6711 PM Ede

 

Kerkstraat 10-12
3361 BP Sliedrecht

   
        Linkedin  Instagram  Facebook    Linkedin  Instagram  Facebook    
                 
    De op deze website weergegeven informatie is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kan geen rechten worden ontleend. De getoonde informatie kan nimmer worden aangemerkt als een aanbod en is niet bedoeld ter vervanging van deskundig persoonlijk advies. Indien zonder nadere verificatie of advies van de informatie gebruik wordt gemaakt, geschiedt dit geheel voor eigen rekening en risico. Lees hier onze privacyverklaring.